Hielko

 

Goeiedag!

 

Zoals u hierboven kunt lezen; Mijn naam is Hielko van Rijthoven..
Maar tijdens shows, workshops en in andere situaties luister ik naar alle andere varianten van mijn naam zoals; Eelco, Hilko, Hielke, Heilko, Hylko en andere originele creaties.

Sommige van jullie zullen mij misschien al kennen van vogelshows in een middeleeuws themapark, een bijzonder bedrijfsuitje, gastrollen in (kinder)programma’s of één van de andere vele vogelshows en workshops die ik de afgelopen 9 jaar heb gegeven door heel Nederland.

Mijn passie voor roofvogels begon al vroeg, toen ik op mijn 13e vrijwillig bij een vogelopvang begon te werken in Soest.
Via hier ben ik in contact gekomen met verschillende valkeniers die mijn een aantal jaar later ook hielpen bij mijn eerste eigen roofvogel, een herplaatsing sakervalk, Luna.

Zelfs toen ik op mijn 19e stage ging lopen bij een groot valkeniersbedrijf ging Luna met mij mee, ik heb dan ook veel van haar mogen leren. Helaas is zij wat jaren later overleden aan de gevolgen van ouderdom.

Op hetzelfde bedrijf waar ik stage liep, ben ik na mijn stage aangenomen om te fulltime te komen werken. De laatste 9 jaar ben ik hier dan ook opgeleid tot de valkenier die ik nu ben.

Inmiddels ben ik 28 jaar en is het tijd voor een nieuw avontuur en een fris begin.
Samen met mijn ‘Partner in crime’ en tevens vriendin gaan wij ons volledig storten op ons eigen, gloednieuwe bedrijf en hopen wij u snel te mogen verwelkomen bij DUTCH RAPTORS!